Αρχική Blog Η έκπτωση στις τιμές των Φ/Β πλαισίων δεν έχει καμία αξία εάν λαμβάνει χώρα και έκπτωση στην ποιότητα

Η έκπτωση στις τιμές των Φ/Β πλαισίων δεν έχει καμία αξία εάν λαμβάνει χώρα και έκπτωση στην ποιότητα

Η «επέλαση» των φτηνών Φ/Β πλαισίων που κατασκευάζονται με αμφιβόλου ποιότητας υλικά, έρχεται στην επιφάνεια.

Η aleo solar αναδεικνύει την επίσημη μελέτη της TUV RHEINLAND που επιβεβαιώνει την κάκιστη ποιότητα Φ/Β πλαισίων που έχει κατακλίσει την αγορά τα τελευταία χρόνια.

Η TUV RHEINLAND χωρίς να έχει σταματήσει την έρευνα της σχετικά με τις βλάβες που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στα Φ/Β πάρκα, ανακοινώνει τα πρώτα αποτελέσματα για τα έτη 2012 έως 2015.
Πηγή: TUV Rheinland .Quality Monitor 2015.
Πηγή: TUV Rheinland .Quality Monitor 2015.

Η μελέτη φέρνει στην επιφάνεια το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από την «επέλαση» φτηνών Φ/Β πλαισίων που κατασκευάζονται με αμφιβόλου ποιότητας υλικά. Ενώ το 2012 μόλις το 19% των βλαβών των Φ/Β πάρκων αφορούσε τα πάνελ, το 2015 το ποσοστό αυτό υπερδιπλασιάστηκε και έφτασε το 48%.

Είναι πλέον γεγονός πως 1 στα 2 προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εταιρείες που αναλαμβάνουν συντήρηση και λειτουργία Φ/Β πάρκων αφορά τη μη λειτουργία των πάνελ.  Το ποσοστό αυτό έρχεται σε πλήρη αναλογία με το αυξημένο ποσοστό των «φτηνών» Φ/Β που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια στις εγκαταστάσεις.

Η μελέτη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τα παράπονα των επενδυτών που βλέπουν τελικά πως η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με το τι αναγράφει ο κάθε κατασκευαστής στα φυλλάδια (Brochures) του κάθε πλαισίου. Το πρόβλημα εντείνεται περισσότερο όταν προσπαθούν να αποζημιωθούν βάσει εγγυήσεων από τους κατασκευαστές, όπου εκεί διαπιστώνουν ότι ήταν πολύ φτηνό για να είναι και αληθινό.

Τέλος, διαπιστώνεται ότι το κόστος συντήρησης (Ο&Μ) μπορεί να ξεπεράσει το 20% της αρχικής επένδυσης,  όταν χρησιμοποιούνται αμφιβόλου ποιότητας υλικά. Ήδη πολλές ασφαλιστικές εταιρείες αναθεωρούν τα πακέτα ασφάλισης Φ/Β πάρκων σε περίπτωση χρήσης μη ποιοτικών υλικών. Είναι σαφές ότι στα business plan πρέπει  να γίνεται ανάλυση αποδόσεων σε 20ετία (ή 30ετία) και όχι μόνο βάση το αρχικού κόστους επένδυσης.

«Η έκπτωση στις τιμές των Φ/Β πλαισίων δεν έχει καμία αξία εάν λαμβάνει χώρα και έκπτωση στην ποιότητα».

Ενημερωτικά Δελτία

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία με όλα τα νέα και τις εξελίξεις γύρω από τα φωτοβολταϊκά συστήματα εγγραφείτε στη λίστα newsletter της Solarway.
ΕΓΓΡΑΦΗ ( πατήστε εδώ )

Κέντρο Λήψης

Κατεβάστε χρήσιμα αρχεία όπως νόμους, διατάξεις, αιτήσεις που διέπουν τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα. ( πατήστε εδώ )