Αρχική Blog Έργο μεγάλης κλίμακας συνδυασμού φωτοβολταϊκών και συσσωρευτών στην Αυστραλία

Έργο μεγάλης κλίμακας συνδυασμού φωτοβολταϊκών και συσσωρευτών στην Αυστραλία

25 Φεβρουαρίου 2018

Tο πρώτο έργο μεγάλης κλίμακας αποθήκευσης της ηλιακής ενέργειας ατην Αυστραλία, όπου συνδυάζονται φωτοβολταϊκά και συσσωρευτές (μπαταρίες), ξεκίνησε την λειτουργία του, παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια σε 3.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Far North Queensland. Το συγκριμένο έργο δίνει παράλληλα την δυνατότητα αδιάλειπτης τροφοδότησης της περιοχής, ακόμα και την περίπτωση διακοπής της ηλεκτρικής ενέργειας από το κεντρικό δίκτυο.

Το έργο έρχεται να λύσει το πρόβλημα συνεχών διακοπών ρεύματος στην περιοχή, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έργο μεγάλης κλίμακας  συνδυασμού  φωτοβολταϊκών και  συσσωρευτών στην Αυστραλία
Έργο μεγάλης κλίμακας συνδυασμού φωτοβολταϊκών και συσσωρευτών στην Αυστραλία

Το έργο της Conergy, ύψους 42,5 εκατομμυρίων Αυστραλιανών δολαρίων  (33,6 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), περιλαμβάνει ένα φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 10,8 MW με περισσότερους από 40.000 ηλιακούς συλλέκτες, παράλληλα με μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου ισχύος 1,4MW / 5,3MWh.

Ο Αυστραλιανός Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ARENA) χορήγησε 17,4 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας για τη χρηματοδότηση του έργου Lakeland Solar and Storage στη χερσόνησο του Cape York, κοντά στο Cooktown, 240 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Cairns.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ARENA, Ivor Frischknecht, δήλωσε: "Το φιλόδοξο έργο της Conergy βοήθησε να δείξει τη σημασία του συνδυασμού των τεχνολογιών αποθήκευσης με την ηλιακή ενέργεια μεγάλης κλίμακας. Το Lakeland είναι μια επίδειξη για το πώς τα φωτοβολταϊκά και οι μπαταρίες μπορούν μαζί να παράσχουν ηλεκτρική τροφοδοσία στο δίκτυο όταν χρειάζεται, ανεξάρτητα από το αν ο ήλιος είναι διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή.

"Θα αποτελέσει επίσης την πρώτη μεγάλης κλίμακας επιδεικτική περίπτωση , όπου ένα τμήμα του δικτύου συνεχίζει να παρέχει ισχύ ενώ είναι αποσυνδεδεμένο από το κύριο ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτή η δυνατότητα θα αυξήσει την αξιοπιστία της αποκεντρωμένης παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας και θα ανοίξει το δρόμο για άλλα παρόμοια έργα. "

Με το έργο αυτό,  η απομακρυσμένη πόλη Lakeland θα λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια και μπαταρίες για αρκετές ώρες ως μια μορφή προστασίας από διακοπές. Η πόλη λειτουργεί ως πύλη για τους τουρίστες που εξερευνούν τον Ινδικό πολιτισμό και τη χερσόνησο του ακρωτηρίου Yorku.

H ARENA σημείωσε: "Με την απόδειξη ότι αυτή η καινοτόμος προσέγγιση είναι τεχνικά και οικονομικά βιώσιμη, το έργο Lakeland Solar & Storage θα ανοίξει το δρόμο για την κατασκευή περισσότερων συνδυασμένων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων αποθήκευσης μαζί με άλλες απομακρυσμένες από το δίκτυο κοινότητες τόσο σε νοικοκυριά όσο και σε επιχειρήσεις. Η υπηρεσία αυτή θα αποτιμάται ιδιαίτερα από επιχειρηματικές δραστηριότητες που βασίζονται σε εγγυημένη πηγή ενέργειας. "

Σημειώνεται ότι ήδη έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση του έργου, όπου με τη ολοκλήρωση της, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών θα είναι 30 MW.


Ενημερωτικά Δελτία

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία με όλα τα νέα και τις εξελίξεις γύρω από τα φωτοβολταϊκά συστήματα εγγραφείτε στη λίστα newsletter της Solarway.
ΕΓΓΡΑΦΗ ( πατήστε εδώ )

Κέντρο Λήψης

Κατεβάστε χρήσιμα αρχεία όπως νόμους, διατάξεις, αιτήσεις που διέπουν τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα. ( πατήστε εδώ )