Αρχική Νέα Αύξηση των ΑΠΕ αλλά και εισαγωγές ενέργειας

Αύξηση των ΑΠΕ αλλά και εισαγωγές ενέργειας

20/8/2016

Mεγάλη αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο αλλά και αύξηση της εξάρτησης της ΕΕ από τις εισαγωγές ενέργειας προβλέπει το βασικό σενάριο αναφοράς για την εξέλιξη της Ενέργειας, των Μεταφορών και της Εκπομπής Ρύπων στην ΕΕ ως το 2050, που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαική Επιτροπή.

Το «Σενάριο Αναφοράς -2016 της ΕΕ», REF 2016 όπως ονομάζεται, προβλέπει ότι το μείγμα ηλεκτροπαραγωγής της Ευρώπης θα αλλάξει σημαντικά προς όφελος των ανανεώσιμων τα επόμενα χρόνια. Το φυσικό αέριο διατηρεί το ρόλο του στην παραγωγή ηλεκτρισμού ως το 2030, και μάλιστα συμμετέχει σε μεγαλύτερο βαθμό στο ενεργειακό μείγμα σε σχέση με το 2015. Η συμμετοχή των άλλων ορυκτών καυσίμων θα μειωθεί, ενώ η παραγωγή των πυρηνικών σταθμών θα μείνει σταθερή.

Στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης θα υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις, οι οποίες μέχρι το 2020 θα έχουν ως κινητήριο μοχλό τις σχετικές πολιτικές και οδηγίες της ΕΕ. Μετά το 2020 τα ηνία αναμένεται να αναλάβουν η αγορά και οι νέες τεχνολογίες. Ο ρυθμός αύξησης της πρωτογενούς ζήτησης ενέργειας και του ΑΕΠ θα συνεχίσουν να αποσυνδέονται μεταξύ τους.

Σημαντική ανάπτυξη παρουσιάζουν οι μεταφορές, με τη μεγαλύτερη αύξηση να σημειώνεται την περίοδο 2010- 2030.

Η επενδυτική δαπάνη για ενεργειακά έργα θα αυξηθεί σημαντικά μέχρι το 2020, κυρίως χάρη στις ΑΠΕ και την ενεργειακή απόδοση. Το συνολικό κόστος της ενέργειας αυξάνει από 11,2% του ΑΕΠ της ΕΕ το 2015 σε 12,3% του ευρωπαικού ΑΕΠ το 2020, μία εξέλιξη στην οποία αναμένεται να παίξει ρόλο η αύξηση των τιμών των ορυκτών καυσίμων τα επόμενα χρόνια

Πηγή: imerisia.gr

Ενημερωτικά Δελτία

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία με όλα τα νέα και τις εξελίξεις γύρω από τα φωτοβολταϊκά συστήματα εγγραφείτε στη λίστα newsletter της Solarway.
ΕΓΓΡΑΦΗ ( πατήστε εδώ )

Κέντρο Λήψης

Κατεβάστε χρήσιμα αρχεία όπως νόμους, διατάξεις, αιτήσεις που διέπουν τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα. ( πατήστε εδώ )